Zoeken naar border collie

 
border collie
 
Vind border collie in Honden Herdershonden en Veedrijvers op Marktplaats.nl.
We hebben een nestje mooie pups. De moeder is kruising border collie en vader us wel border collie. De pups zijn momenteel 5 weekjes en worden volgende week ingeënt en gechipt. Voor meer informatie graag even bellen of mailen. Blue Merle Border Collie dekreu. Prachtige blue merle dekreu super lieve border collie met een zacht karakter geen papieren wel raszuiver.
Karakter De Border Collie.
Er zijn dus altijd uitzonderingen op hoe het karakter omschreven wordt. En goed gesocialiseerde border collie kan heel goed met mensen opschieten. Ook kinderen zijn over het algemeen geen probleem. Bordercollies worden dan ook regelmatig gebruikt als knuffel en therapie honden. Maar zoals gezegd moet de hond wel goed gesocialiseerd zijn en van pup af aan te maken hebben gehad met mensen van alle leeftijden. Omgang met andere honden. Bordercollies gaan over het algemeen goed om met honden van andere rassen. Maar ook hierbij geldt dat de hond goed gesocialiseerd moet worden en van pup af aan in aanraking moet komen met honden van verschillende rassen.
Borders Wannahave Border Collie Kennel.
In juli 1997 deed Max zijn intrede in ons huis in ons leven en in ons hart. Door Max hebben we niet alleen kennis gemaakt met het fenomeen hond maar ook met het fenomeen de Border Collie een ras wat echt bij ons bleek te passen.
Dutchfields.nl.
News.
Met veel dank aan Jan Passchier voor deze práchtige foto van Gary in de Finale met 20 schapen. Winnaars European Nursery Championship 2015. Van 27 t/m 29 maart organiseerde LLanfarian Border Collies de vierde editie van het EK voor jonge honden tot maximaal 3 jaar. Er waren ruim 200 starts en de baasjes met hun honden vertegenwoordigden maar liefst 15 Europese landen! De winnaars dit jaar. 1e Kevin Evans uit Wales met Glen. 2e Johnny Cremin uit Ierland met Sally. 3e Arne Sand uit Noorwegen met Caddy. Se rge Nederlands Kampioen 2014! Na een prachtig NK en een spannende finale is Serge op 29 juni jl Nederlands kampioen geworden met Eve.
Trainingscentrum Border Collie Club Zwolle.
Hoping to see you in 2016 at our. International Sheepdog Trial Zwolle. de trainingstijden zijn veranderd. Gewijzigde tijden vind je hier. Liefhebbers van de border collie ontmoeten elkaar bij het Trainingscentrum. Hier wordt op werkzaamheden uit de praktijk getraind zoals het ophalen drijven scheiden en het in een kleine ruimte drijven van de schapen. Ook wordt er aandacht besteed aan het gedrag van de schapen. Meer info over de trainingen vind je hier. Lees hier meer over de Border Collie. In het weekend van 7 en 8 mei organiseren de Schapenhouders. De TeamTrial 2016 is gepland op 19 juni een vrolijke dag.
Bordercollie Wikipedia.
Oorsprong en geschiedenis bewerken. De bordercollie is afkomstig uit het gebied dat men de Borders noemt tussen Engeland en Schotland. Daar werden ze gebruikt voor het drijven en hoeden van schapen. De reuen kunnen een schofthoogte bereiken van 53 cm. De teefjes blijven meestal iets kleiner. Algemeen geldt dat bordercollies harmonieus gebouwd moeten zijn. Het silhouet moet sierlijk zijn echter zonder fijnheid. De collie moet tonen dat hij gemakkelijk in staat is om lang achter elkaar actief te zijn. De bordercollie dient uithoudingsvermogen te hebben en snel en schrander te zijn. Het lichaam moet matig lang zijn met goed gebogen ribben diepe en tamelijk brede borstkas. Brede en sterke rug en goed gespierde en licht gebogen lendenen.
Border Collies Het ras.
Zijn vermogen om vee te hoeden de manier waarop hij hoedt en zijn lust om te werken bepalen eigenlijk dat hij een Border Collie is. De verscheidenheid in uiterlijk tussen Border Collies is dan ook nog steeds groot daar veel fokkers voornamelijk fokken op werkvermogen en minder op uiterlijke kenmerken wel zukken we natuurlijk nooit de rasstandaard uit het oog mogen verliezen. Allerlei vachttypes tussen kort en vrij lang komen voor. De kleuren van een Border variëren ook zeer. De zwart-witte Border met een witte bles brede witte kraag witte poten voor witte sokken achter en een witte punt aan de staart is het meest gangbaar.
Alles over de Border Collie.
Dit samen met zijn handzame maat maakt dat het ras erg populair is. Toch is een Border Collie lang niet voor iedereen een geschikte hond zijn gevoelige aard in combinatie met zijn fanatieke werklust kan tot problemen leiden als de hond niet de juiste begeleiding krijgt. De Border Collie heeft een sportieve stabiele baas nodig die met hem wil werken en al enige ervaring heeft met honden.
Border collie Wikikids.
WikiKids bestaat 10 jaar! Ga naar navigatie zoeken. De border collie komt oorspronkelijk uit Noord-Engeland en is gefokt om schapen bijeen te drijven. Deze hond heeft veel uithoudingsvermogen en kan uren achter elkaar schapen bijeen drijven in de bergen. Maar met de border collie worden ook vaak andere spellen gespeeld zoals behendigheid en flyball. Een border collie heeft heel veel beweging nodig anders kunnen ze erg vervelend worden en dingen stuk maken. Daarom is een flat geen goede woonplek voor deze hond. Border collies zijn erg intelligente honden je hoeft ze vaak maar een opdracht 1 keer uit te leggen en dan begrijpen ze het al.
De Border Collie Doggo.nl.
Border Collie in het kort. Opmerkelijke uitspraken van Border Collie-bazen. Gerelateerde artikelen op Doggo.nl. Reageer op dit artikel. De Border Collie ziet er eigenlijk een beetje uit als een heel gewone gezellige doorsnee hond. Maar wie goed kijkt ziet de tijgerachtige bewegingen en de bijzondere oogopslag van dit ras.
Border Collie.
FCI groep 1 Herdershonden en Veedrijvers. De oorsprong van de Border Collie ligt in de grensstreek tussen Engeland en Schotland. Tijdens het werken is zijn unieke stijl te zien zoals het karakteristieke sluipen evenals het aangeboren eye waarmee de hond de schapen een bepaalde kant uit dwingt. De Border mag tijdens het drijven niet in de hakken of de wol van de schapen happen of blaffen. Bij koeien paarden of geiten mag dat wel. FCI groep 1 Herdershonden en veedrijvers. Een atletische gespierde verschijning die harmonisch en sierlijk is gebouwd.

Contacteer ons